Publicerad: 
6 apr 2022

En riktig Allround häst

Nordsvensk brukshäst
Nordsvensk brukshäst
Svenskfödd
60 000
SEK
Inkl moms

Beskrivning

AL:s Tuva är till salu från uppfödaren. D-ponny storlek. Hon är riden sedan februari -22 i skog och mark. Hon fungerar fint i alla gångarter. Hon är löshoppad, töm körd och påbörjad inkörning, när hon går stadigt framför kälke och rockard går priset upp. Hon är en pigg och glad häst och har mycket driv. Tuva har aldrig varit skadad. Urmysig att borsta och fläta pyssla i stallet. Lätt att lasta och verka. Jag som uppfödare och tränare tänker mig henne som familjehäst för både barn och vuxna, som både går att tävla i hoppning och dressyr mm, och även sportkörning, Kanske ta några föl. Hon kan säkert dra något vedlass och harva ridbanan med, men hon är idag inte den saktfärdiga modellen som man söker om man mest vill hålla på med lantbruks och skogs körning, men hennes mamma och mostrar är, så hon kanske ändrar sig när hon blir äldre. Men guud så rolig hon är om man gillar lite fart. Hon är trygg och orädd och gillar nya utmaningar. Hon är vaccinerad mot stelkramp och häst influensa, hon har inte behövt skor än för hon har hårda fina rätt ställda ben och hovar. Hon kommer att veterinärbesiktigas inför leverans. Hon lämnas inte ut på foder. Jag har exporterat hästar utomlands innan så det är inga problem att lösa, om det är aktuellt. Tuvas pris är inklusive moms som är avdragsgill för verksamheter. Var vänlig läs all information i annonsen flera gånger för att få svar på eventuella frågor. Välkommen att ringa 0707 400 390 för att boka besök om Tuva låter som en blivande kompis.

De filmer jag lagt upp från löshoppning ridning mm syns inte i annonsen, Gå in på FB sidan Alrunas stuteri för att se dem.

 

Mankhöjd:
142cm
Rasföreningens hemsida:
https://nordsvensken.org

Hästens uppgifter från Blå basen

Hästens namn:
AL:s Tuva
Registreringsnummer:
22190084
Ras:
Nordsvensk brukshäst
Kön:
Sto
Födelseår:
2019
E:
Tyr
2077
U:
Fura
23959
UE:
Radix
2000
Färg:
Mörkbrun
Tecken:
-
Födelseland: 
Sverige

Säljarens uppgifter

Namn:
Alruna stuteri / Christina Allansdotter
Epost:
eqsadelmakaren@gmail.com
Telefon:
0707400390
Hemsida:
Ort:
Tidaholm

Hästen är anmäld till evenemang

Evenemang i Blå basen: 
Inga evenemang hittades.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram