Publicerad: 
22 nov 2022

Socialt sto

Ras saknas
60 000
SEK
Inkl moms

Beskrivning

Riden i två år, innan det gick hon som packhäst. I grunden en snäll häst som är ganska mjuk att rida och lätt att hantera. Mer känslig för hand än för skänkel och rör sig normalt sett inte snabbare än nödvändigt. Skänkelvikning och framdelsvändning funkar okej, jobbar på öppna, bakdelsvändningar och sluta. Behöver stärkas mer i galoppen och med galoppfattningar. Hittills löshoppad 80 cm och hopptränad ca 40-60 cm, dock ingen häst för framtida hopptävlingar - det händer att hon stannar och tittar på nya hinder, eller om det blir jobbigt. Det går att rida ut både med sällskap och ensam - jag har mest ridit ut ensam. Hon är van att ridas både i ridhus och i paddock själv och med andra hästar, och har regelbundet ridits på ridlektion med andra hästar.

Hon är en väldigt social häst som kommer i hagen och vill gosa (och gärna få godis). Nyfiken, står gärna och tittar om något händer. Hittills enkel i all hantering. Bra hovkvalitet och går barfota, men vill ha boots om hon går på grus/småsten. Utprovad hoppsadel finns att köpa till (passar Eden och mig som är 173 cm/80-85 kg). Hon har inte varit sjuk eller skadad när jag ägt henne och jag har inte hört om något innan, men liksom de flesta skimlar har hon skimmelknutor (melanom). Gått på lösdrift hos mig, men skulle nog även trivas på box. Kan bli stressad av att bli lämnad ensam i hagen, men hanterar det och lugnar ner sig efter en stund - det är värst när kompisen precis försvinner iväg, och värre om hon har en ny kompis. Inga problem att vara helt ensam några dagar i somras när andra hästen var iväg. Allmänt är hon väldigt mat- och godisälskande, så hon skulle nog gilla att jobba med positiv förstärkning.

Hon är dock inte världens modigaste lilla häst, och kan bli rädd för en del saker och kan då bli spänd eller kasta sig iväg framåt något steg. Det kan vara allt möjligt - en annan häst som lever rövare, andra hästar som smäller i en massa bommar, en fladdrande snitsel bakom henne, en gren som knäcks, etc. Extra känslig vintertid, så troligtvis är det delvis kopplat till att hon behöver röra sig mer då. Även extra känslig kopplat till galoppfattningar och galopp, framförallt om det är andra hästar som samtidigt håller på att springa. Men hon har inga problem att stå med långa tyglar och sova i mitten medan andra hästar galopperar runt om henne och hoppar. Hon kan också bli spänd av nya situationer, t.ex. pay and jump, träning på ett annat ställe. Det som kan hända när hon blir spänd är att hon kastar sig framåt/uppåt/åt sidan något steg, hoppar till eller liknande. Jag har aldrig trillat av henne när hon krånglat och det är aldrig några problem när jag t.ex. ridit själv i ridhuset hon är van vid utan andra hästar.

Prioriterat vid försäljningen är att hitta någon som hon passar med och som kan ge henne ett bra hem. Hon är i grunden en väldigt trevlig häst, men egentligen lite för vaken för att jag (som är ganska försiktig av mig) ska trivas.

Video: https://youtu.be/CNrBXwSa62A

Mankhöjd:
155cm

Hästens uppgifter från Blå basen

Hästens namn:
Cerise de la Croue
Registreringsnummer:
00122190
Ras:
Ras saknas
Kön:
Sto
Födelseår:
2012
E:
Okänd
U:
Okänd
UE:
Okänd
Färg:
Skimmel
Tecken:
Födelseland: 
Frankrike

Säljarens uppgifter

Namn:
Sofia Dahlgren
Epost:
sofia-dahlgren@hotmail.com
Telefon:
0730772570
Hemsida:
Ort:
Boxholm

Hästen är anmäld till evenemang

Evenemang i Blå basen: 
Inga evenemang hittades.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram