Publicerad: 
18 mar 2022

Underbart Gotlandsruss med potential

40 000
SEK Inkl. moms
Klicka på bilderna för att se dem i full storlek

Beskrivning

Mulle (som eg heter Gliring) är född på Lojsta Hed på Gotland.
Han är otroligt trygg i sig själv, stadig i psyket och lugn. Väluppfostrad och otroligt lyhörd. Han står idag på lösdrift och klarar sig fint utan täcken med sin härliga vinterpäls. Han kan gå ensam i hage utan problem. Tycker det är kul med nya saker och är lugn och trygg i nya miljöer. Van att åka transport och är lätt att lasta och står lugnt och fint i transporten. Trafiksäker. Går fint att rida ut på själv, precis som i sällskap. Han är ranglåg i hagen. Fin hovkvalitet enligt hovslagaren och går barfota. Vi har ”joggingskor” fram till honom vid uteritt då han kan ömma på steniga vägar. Han är givetvis fullvaccinerad och tänderna är noggrant kollade och i fint skick våren 2021. Helt skadefri.

Mulle är inkörd och har genomgått godkänt körprov 2019 med bra poäng. När vi köpte honom för 1 år sedan var han insutten. Vi har ridit honom mestadels i skog och mark. Sedan nov har vi en dressyrtjej som ridit ponny-SM som rider honom för att vidareutbilda honom. Han går nu stadigt och fint i form i både skritt och trav. Galoppen är precis påbörjad. Han bjuder fint fram och är mycket arbetsvillig. Han älskar att jobba! Han är lättlärd och mycket känslig för hjälperna då det har varit i fokus för oss under året. Tror att han skulle tycka om att komma ut och tävla när han kommit längre i sin utbildning, eftersom han är pigg på nya saker. Han är helt igång och rids /tränas 4-5 ggr per vecka. Tror att han skulle gilla både hoppning och dressyr då han trivs med att få tänka och jobba. Han bär upp sina ryttare superfint.

Anledningen till att vi letar efter ett nytt hem till Mulle är två saker. Dels är min dotter för mycket nybörjare för en unghäst. Mulle är lydig och har en tydlig broms, men han är också ett russ och en ”tonåring” och behöver någon som sätter lite gränser vid ridning. Den andra anledningen till att vi letar nytt hem är att han idag går på fri tillgång tillsammans med sina hagkompisar, och detta passar inte honom då han har lagt på sig nu under vintern. Han behöver mer motion än vi kan ge honom och begränsad mat. Vi kan inte ge honom varken det ena eller det andra.
Det är därför med stor sorg vi nu letar efter ett nytt hem till vår älskade Mulle.

Vi söker en hästvan familj där den / de som ska rida honom inte är nybörjare utan klarar att säga ifrån när Mulle ibland ifrågasätter. Han är supersnäll men också tonåring. Kanske att den vuxna i familjen också kan rida honom emellanåt…?
Film finns att få vid intresse. Säljes med dressyrsadel Tekla 17tum som är utprovad av sadelutprovare.
Tjejen på bilden i paddocken är 168cm lång. Min dotter som är på de andra bilderna är 146cm ca.

Skriv och berätta vad ni kan erbjuda! Önskar enbart kontakt med vuxna.
Vi finns i Västra Götaland mellan Borås och Göteborg.

Mankhöjd:
123cm
Gotlandsruss
Svenskfödd
Rasföreningens hemsida:
http://www.gotlandsruss.se

Hästens uppgifter från Blå basen

Hästens namn:
Gliring
Registreringsnummer:
30160164
Ras:
Gotlandsruss
Kön:
Valack
Födelseår:
2016
E:
Gulldis
635
U:
Vira
4043
UE:
Juventus
468
Profil i Blå basen:
Länk till hästprofil
Färg:
Ljusbrun
Tecken:
stjm, frysm 617
Födelseland: 
Sverige

Hästen är anmäld till evenemang

Evenemang i Blå Basen: 
Inga evenemang hittades.

Säljarens uppgifter

Namn:
Ylva Alonzo
Epost:
ylva.alonzo@gmail.com
Telefon:
Hemsida:
Ort:
Olsfors
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram