Socialt sto

Riden i två år, innan det gick hon som packhäst. I grunden en snäll häst som är ganska mjuk att rida och lätt att hantera. Mer känslig för hand än för skänkel och rör sig normalt sett inte snabbare än nödvändigt. Skänkelvikning och framdelsvändning funkar okej, jobbar på öppna, bakdelsvändningar och sluta. Behöver stärkas mer i galoppen och med galoppfattningar. Hittills löshoppad 80 cm och hopptränad ca 40-60 cm, dock ingen häst för framtida hopptävlingar - det händer att hon stannar och tittar på nya hinder, eller om det blir jobbigt. Det går att rida ut både med sällskap och ensam - jag har mest ridit ut ensam. Hon är van att ridas både i ridhus och i paddock själv och med andra hästar, och har regelbundet ridits på ridlektion med andra hästar.

Hon är en väldigt social häst som kommer i hagen och vill gosa (och gärna få godis). Nyfiken, står gärna och tittar om något händer. Hittills enkel i all hantering. Bra hovkvalitet och går barfota, men vill ha boots om hon går på grus/småsten. Utprovad hoppsadel finns att köpa till (passar Eden och mig som är 173 cm/80-85 kg). Hon har inte varit sjuk eller skadad när jag ägt henne och jag har inte hört om något innan, men liksom de flesta skimlar har hon skimmelknutor (melanom). Gått på lösdrift hos mig, men skulle nog även trivas på box. Kan bli stressad av att bli lämnad ensam i hagen, men hanterar det och lugnar ner sig efter en stund - det är värst när kompisen precis försvinner iväg, och värre om hon har en ny kompis. Inga problem att vara helt ensam några dagar i somras när andra hästen var iväg. Allmänt är hon väldigt mat- och godisälskande, så hon skulle nog gilla att jobba med positiv förstärkning.

Hon är dock inte världens modigaste lilla häst, och kan bli rädd för en del saker och kan då bli spänd eller kasta sig iväg framåt något steg. Det kan vara allt möjligt - en annan häst som lever rövare, andra hästar som smäller i en massa bommar, en fladdrande snitsel bakom henne, en gren som knäcks, etc. Extra känslig vintertid, så troligtvis är det delvis kopplat till att hon behöver röra sig mer då. Även extra känslig kopplat till galoppfattningar och galopp, framförallt om det är andra hästar som samtidigt håller på att springa. Men hon har inga problem att stå med långa tyglar och sova i mitten medan andra hästar galopperar runt om henne och hoppar. Hon kan också bli spänd av nya situationer, t.ex. pay and jump, träning på ett annat ställe. Det som kan hända när hon blir spänd är att hon kastar sig framåt/uppåt/åt sidan något steg, hoppar till eller liknande. Jag har aldrig trillat av henne när hon krånglat och det är aldrig några problem när jag t.ex. ridit själv i ridhuset hon är van vid utan andra hästar.

Prioriterat vid försäljningen är att hitta någon som hon passar med och som kan ge henne ett bra hem. Hon är i grunden en väldigt trevlig häst, men egentligen lite för vaken för att jag (som är ganska försiktig av mig) ska trivas.

Video: https://youtu.be/CNrBXwSa62A

Ponnyhingst med potential.

Maui är en välhanterad och snäll kille. Lite försiktig av sig.

Välbyggd med korrekta ben. Sportig modell och kommer bli en superfin ridponny.

Är ca 134 cm hög nu och förväntas bli d-ponny.

A1-försäkrad i Folksam.

Exceptionell fälltävlans-/ hopphäst

Elegant Irländsk Sporthäst, hopphäst är nu till salu på grund av brist på tid. Tobiana, så heter hästen, har nyligen tävlat europacup inom treck med ett väldigt gott resultat och är helt fantastisk i både terräng och på en hoppbana. Hästen hoppar med en oförklarligt passion över hinder och mår bäst när den får arbeta. Under senaste tävlingsdagarna fanns det en underbar dialog mellan hästen och ryttaren. Tobiana är en mycket lyhörd och kärleksfull häst som fokuserar på sin ägare. Ja, hästen förlitar sig på sin kunniga ryttare. Hon hjälper alltid ryttaren över hinder. Den här säsongen har Tobiana kommit otroligt lång i träningen både kroppsligt och mentalt och är därmed i riktigt bra form.

Tobiana har en gedigen utbildning inte bara inom hopp (fält och bana) utan också inom dressyr medelsvår A, grad 4 och även polo/western. Hon är en allrounder, ett lugnt och gosigt sto. Namnet Tobiana betyder ”skäck”. Hon är klassificerad av Svenska Hästavelsförbundet som brunskäck.

Hästen är lätt i all hantering - och kan hanteras av alla. Tobiana är otroligt modig och älskar att komma ut på tur i skogen eller på fältet. Hästen trivs på box men ännu bättre i lösdrift. Hon är den perfekta övergångshästen för en ung tjej eller kille som vill helhjärtat satsa på karriären och som vill ha sin bästa vän för livet. Men i stort sett är Tobiana en häst för alla. Hästen är verkligen exceptionell, en sweety, en diamant!

Tobiana finns utanför Linköping och kan provridas enligt överenskommelse. Priset kan diskuteras vid snabb affär.

Läs även gärna här: TREC Sverige – ”Technique Randonnee Equestre de Competition”

http://www.trecsverige.se

https://svehast.se/hastpass/kopa-hast-tank-pa-detta/

https://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=594689

Kontakt

Ägaren: Nicole Mosshammer

Hästens UELN: 826 052 HPA 16 0389

https://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=594689

Mail: nicmoss@me.com

Telefon: +46 703 235 929

Snäll unghingst

Ale är en lugn och välhanterad åring, u. Monzine, e. Helman, ue. Zultan.

Han har gått mycket bredvid sin mamma i körning med både vagn och släpredskap. Han är van vid sele och är tömkörd några gånger. Går nu på unghingstbete.

Regelbundet avmaskad, verkad och vaccinerad.

Pris: 26000:-+ moms

Nordsvenska Brukshingsten Korpral 2092

Korpral stambokfördes på Grevagården våren 2021 med exteriörpoängen 99888=42 poäng och bruksprovspoängen 1099910=47 poäng.

Säsongen 2021 har han stått på betäckningsstation i Uppland och där betäckt 4 ston varav tre är konstaterat dräktiga.

Lämplig både till avelsverksamhet och gårdssysslor då han är mycket lugn och bekväm i körningen.