Trevlig kille

Sture är en ardenner av lättare modell, väl lämpad för såväl ridning som körning. Mycket snäll och mysig, ej hingstig. Dagligen hanterad. Lättlärd och sällskaplig. Van vid huvudlag och sele. Lätt att verka och lasta. Vaccinerad (kombi) och regelbundet avmaskad. Låg i rang. Beräknas bli ca 155-160 cm i mankhöjd.

Pris kan diskuteras vid rätt hem.

Vid intresse kontakta Kerstin på kerstin.bestorp@gmail.com eller tel 0702891403

Connemaravalack

Connemaravalack, född tidigt 2022 (2 april) mycket hanterad. Kastrerad i april 2023, alltid gått i blandflock på både lösdrift och box. Tanken med denna kombination är att han ska bli en allround ponny, passande för fälttävlan eller hoppning. Försäkrad sedan foster i Agria. Regelbundet vaccinerad, avmaskad och verkad. Visad och blev 2’a bästa föl på Connemara Riks 2022.
En mycket social och trevlig kille, cool men inte slö. Rejäl och korrekt.

Positiv och trygg 6-åring

Vår uppfödning Favory Nina letar nu sin människa. Nina är ett 6-årigt lipizzanersto, som är en vänlig, nyfiken och personlig dam. Hon är social och kontaktsökande, kommer alltid när man närmar sig hagen för att få sig ett snack (brukar inte få godis, så det är inte lockelsen).

Nina är först tömkörd, då hon lärde sig fint att följa yttertöm och förstå piskens signaler. Under sommaren 2022 blev hon inriden och kan grunderna, förstår hjälpernas inverkan, stannar för sätet, följer voltspår och kan ridas i alla tre gångarter. Hon står still vid upp- och avsittning. Nina har inte varit i gång under vinter och vår, men nu ridits några gånger. Hon är inte i kondition, men nu kan du forma henne till den häst du vill ha. Jag tror hon följer med dig på det mesta, lipizzanern är en allroundhäst som har en fallenhet för samling. Nina gillar att få jobba.

Nina är lätthanterad och självständig, trygg när hon är ensam i stallet, lättlastad, fungerar fint ihop med hovslagaren. Hon är van vid maskiner och lastbilar eftersom det bedrivs markentreprenadsfirma på gården. Nina är frisk och har inte varit skadad. Hon har givetvis pass, varit regelbundet verkad under uppväxten och vaccinerad mot stelkramp och hästinfluensa.

Nina är visad exteriört som 4-åring med 38 poäng, klass I. Hon har full stam och är registrerad i Svenska Lipizzanerstambokens grundstambok, mer kan du se på www.blabasen.se. Ninas mamma och pappa finns på gården, så dem kan du kika på, även Ninas två syskon. På vår hemsida www.lillaskoggard.se hittar du mer om Nina och våra andra hästar. Vill du se hela ridpasset så hittar du det här https://www.youtube.com/@lillaskoggard9208/videos.

Trevlig kille säljes

Våran Rikard söker nu ett nytt aktivt hem. Han är lättlastad, verka mm. Står snällt på transporten.  Otroligt snäll. Har pass i sss. Visad i Bankeryd 11/6 med poängen  87788. Han var i lite för högt hull. Foto Linda Andersson

Vackert ungsto med stort plus på temperamentet

Nätt Haflingersto med mycket trevligt temperament.
Står snällt för hovslagaren, lättlastad och okomplicerad i all hantering, orädd och lugn i sitt temperament. Kommer med rätt guidning bli en mycket trevligt rid eller körhäst för hela familjen eller ev som verksamhetshäst.
Uppväxt på gård med mycket liv och rörelse, van vid maskiner, barn, kor, höns och hundar mm
Säljs endast till hem med med god hästhållning och med mycket utevistelse i stora hagar alt lösdrift.
Thalassa kommer ut en framgångsrik stolinje, mamma Tsunami är Diplomsto med 41p, bakom henne finns tre generationer med Elitston. Pappa Wienerart är godkänd med 42p. Med andra ord även lämplig för avel för den som har ett avelsintresse.
Vi ser gärna att hon kommer till någon som kommer visa fram henne på premiering.
Thalassa fick en hovbensfraktur vid 4mån ålder som idag är helt utläkt.

Regelbundet verkad och grundvaccinerad.
Säljs av uppfödaren.
Rätt hem viktigare än pris.
Lämnas ej ut på foder eller prov.

Maila som första kontakt och berätta vad ni har för hem att erbjuda

Välutbildad unghäst för körning

Söker du en okomplicerad, ung ponny för körning, har du chansen att hitta en sådan i Imse. Han är en trygg och trevlig individ som har potential att bli familjens bästa kompis!
Han är ordentligt påbörjad i körningens grunder, drar utan problem kälke med mindre lass, går för rockard och har precis påbörjat sin vidare utbildning att dra timmervagn med lättare last.
Lätt att lasta, van att stå bunden och snäll att verka. Han går nu med en unghästflock och fungerar bra ihop med andra hästar.
Fader Manet 697 lämnade endast ett fåtal avkommor. Imses mor Irmelin 4859 är Elitpremierad och har kommer ur en familj som varit i vår ägo i flera generationer och som givit bussiga russ med god brukbarhet.
Imse gjorde ett körprov i samband med avelsvärdering i mars, där han fick fina vitsord för sitt prov.
Han är ännu en hel del överbyggd och har mycket kvar att växa i, så troligen blir han 3-4 cm högre när han vuxit klart.

Shetlandsponny sto

4 årigt svart shetlandsponny sto.

snäll och enkel att hantera. G premierad  med 38 poäng.
Mamma är guldbelönad på utställning, pappa är Best in show vinnare, morfar är livstidsgodkänd i Holland.

Regelbundet verkad och avmaskad, väl hanterad. Pass i Sveriges shetlandssällskap. Försäkrad i Agria.

fri från skeletal atavism, frisk och skadefri.

Fantastisk unghäst

Snäll och social unghäst säljes av uppfödaren.

VALACK

Van att gå i större blandad flock, stå på box och lösdrift. Väldigt trevlig och är gärna med när man är i hagen, samt kommer överens med de flesta hästarna och är låg i rang. Kan stå på fri tillgång av hösilage/hö. Verkligen en schysst häst på alla sätt och vis och gillar människor väldigt mycket.

Snäll att verka, lasta och sköta. Kan stå inne själv. Båda föräldrar är trevliga ridhästar och finns att se på gården samt friröntgade i bakknäna U.A

Van med sadel och träns, kommer ej växa över ponnymåttet. Ej viktbärande. Rör sig trevligt! Kommer bli en fin ridhäst/bästa vän om man ger honom möjligheten. Video och fler bilder finns vid intresse.

Trevlig unghäst

Willmaj är ett treårigt russ som utbildats och körts enligt unghingstutbildningen. Han har avlagt körprov på unghingstrådgivningen hösten 2022 och kommer att avlägga körprov på hingstpremieringen på Gotland 5 mars. Körd för kälke, rockard och vagn. Travreggad är han också.

Charmig läromästare

På grund utav ändrade familjeförhållanden så behöver jag tyvärr hitta ett sista hem till min Pacha.

Pacha är en genomsnäll D-ponny med en otroligt charmig och rolig personlighet, ibland med en liten räv bakom örat. Snäll i all hantering och kan ridas av både barn och vuxna. 100% trafiksäker och kan ridas ut både ensam och i flock.
Det bästa Pacha vet är att ridas ut och är då härligt framåt men med tydlig broms. I paddocken kan han vara åt det segare hållet till en början innan man hittar hans knappar. Kräver en bestämd ryttare då han gärna vill testa nya ryttare
Rids mestadels bettlöst men även på bett. Kan även ridas i halsring, min dotter har ridit en del i det och det tycker han är jättekul!
Perfekt mor- och dotterhäst, både jag och min tonårsdotter har delat på honom.

Pacha kom till Sverige från Frankrike 2019 och är både tilläggsregistrerad och har svenskt mätintyg. I Frankrike stod han på en ridskola med inriktning Mounted Games och hoppning och har där tävlat i bägge grenar (bl a pony Grand prix) i Sverige har han tävlat i både Par- och Lag-SM för juniorer i Mounted Games.
Han säljs dock som pensionär och vill inte längre tävlas men kan eventuellt tänka sig en Pay N Jump då och då. Han tränas i hoppning emellanåt men trivs helt enkelt inte längre på tävlingsbanan och tycker inte att det är kul. Istället söker han en ny bästa vän som vill rida honom varierat med mycket uteritter
Aldrig startad i dressyr pga ointresse.

Ingen känd skadehistorik.
Pacha är medelhög i rang och har gått både i bland- och valackflock hos mig, funkat väldigt bra.

Säljs inte till verksamhet eller till någon som har tävlingsambitioner. Hemmet är viktigare än priset och säljs endast om rätt hem dyker upp där han kan få en bästa vän.

Foder för ev senare köp kan vara aktuellt men då vill jag att han står kvar i samma stall (mellan Lindome och Billdal)

Viss utrustning kan köpas till.

Försäkrad i Agria utan reservationer.