Familje/allroundponny eller hingstämne?

Mycket vacker och korrekt hingstunge född i april 2022. E Stackarps Diplomat u Sörbys Bijoux, kommer bli maxad D, större än sina 4 äldre helbröder varit i hans ålder-de är 145-147.
två helbröder visade med guld vid minst ett tillfälle, en fick även 8 o 9 på hopp på kvaliteten 2022, ytterligare en helbror visad som 3 i år med 38 p exteriört och 7 8 på hopp.
Jasper är väl hanterad och ganska mycket hanterad för sin ålder. Inga problem att leda, verkas eller stå uppbunden. Även åkt transport med sin mamma 2 gånger.
kommer vänjas av under första halvan av november och säljes gärna som framtida familjeponny, körponny eller ridponny där jag kan få möjlighet att följa honom och utvecklingen i nya hemmet !
Priset är inkl moms och gårdsbesiktning av veterinär.

Snäll o trevlig allroundvalack

Silarps Obsidian f 2020 Nf med full stam e Stackarps Diplomat u Sörbys Bijoux. Blir ca 145-146, är 143 nu. 

Lugn och trivsam, nyfiken och framåt. Tömkörd mycket, vart med på otaliga jogging och cykelturer. Åkt transport, och påbörjad träning inför treårstest med lite löshoppning, vilket han verkar gilla! Även påbörjad så smått med insittning.( Kommer inte göras mer innan nyår. )

Önskar att han visas vid 3 år, dvs 2023. antingen på treårs test och/eller premiering /officiell utställning. Gärna till någon som vill göra lite av varje !
Han är mkt positivt inställd till arbete och tycker verkligen om att få komma ut! Något lättare i kroppen änsålänge än sina äldre syskon.
Två äldre helbröder visade med guld och en av dessa har även 8 o 9 på hoppningen (kvalitetstesterna) ytterligare en äldre bror visad m klass 1 -är ännu bara 3 år, och 7 o 8 på hoppningen. 

Endast seriösa göra sej besvär. Såklart gärna ett föralltidhem där vi kan få följa honom! 

Gårdsbesiktning och moms ingår i priset.

60 000 kr. 

Lovande 3-åring

Visad på sommarpremiering på Orust Ridklubb 2022-08-14 med poängen: 99888 = 42 p. Klass I.

Van att stå bunden och färdig att ridas in. Lugn i all hantering, lätt att lasta. Otroligt snäll och tillgiven ponny. Villig att lära sig nya saker och trygg i sig själv.

Wellhouse Willum RNF 197
Avelsvärdeklass A (2018). BIS på Riks fyra gånger med som högst 10-10-9-9-8 = 46 p. Bruksprovsvinnare 2013. Tävlat upp till FEI dressyr, hoppning LB.

Spero Prides Pearl RNF 2905
Född 2008, ägs fortfarande av uppfödaren. C-ponny. Goda resultat vid treårstest.

Rubin säljs av uppfödaren och finns i Ellös på Orust. Går idag på bete och kan gå kvar över sommaren. Hemmet viktigare än priset. Vi ser gärna ett hem med en sund hästhållning med stora hagar och självklart hästkompisar.

Film från sommarpremieringen finns. Hör av er om ni vill se den.

Välkommen att höra av dig!

Bruksnordsvensk vallack

Genomsnäll och positiv häst med mycket goda gångarter

En riktig Allround häst

AL:s Tuva är till salu från uppfödaren. D-ponny storlek. Hon är riden sedan februari -22 i skog och mark. Hon fungerar fint i alla gångarter. Hon är löshoppad, töm körd och påbörjad inkörning, när hon går stadigt framför kälke och rockard går priset upp. Hon är en pigg och glad häst och har mycket driv. Tuva har aldrig varit skadad. Urmysig att borsta och fläta pyssla i stallet. Lätt att lasta och verka. Jag som uppfödare och tränare tänker mig henne som familjehäst för både barn och vuxna, som både går att tävla i hoppning och dressyr mm, och även sportkörning, Kanske ta några föl. Hon kan säkert dra något vedlass och harva ridbanan med, men hon är idag inte den saktfärdiga modellen som man söker om man mest vill hålla på med lantbruks och skogs körning, men hennes mamma och mostrar är, så hon kanske ändrar sig när hon blir äldre. Men guud så rolig hon är om man gillar lite fart. Hon är trygg och orädd och gillar nya utmaningar. Hon är vaccinerad mot stelkramp och häst influensa, hon har inte behövt skor än för hon har hårda fina rätt ställda ben och hovar. Hon kommer att veterinärbesiktigas inför leverans. Hon lämnas inte ut på foder. Jag har exporterat hästar utomlands innan så det är inga problem att lösa, om det är aktuellt. Tuvas pris är inklusive moms som är avdragsgill för verksamheter. Var vänlig läs all information i annonsen flera gånger för att få svar på eventuella frågor. Välkommen att ringa 0707 400 390 för att boka besök om Tuva låter som en blivande kompis.

De filmer jag lagt upp från löshoppning ridning mm syns inte i annonsen, Gå in på FB sidan Alrunas stuteri för att se dem.

 

Korrekt och snygg welsh!

Welsh sekt B VALACK som rör sig trevligt och hoppar gärna över stock och sten i hagen. Går snällt i grimma och på promenader, älskar att bli ompysslad och borstad. Kommer väl överens med andra hästar och älskar människor, ej hingstig av sig. Går med ston och andra valacker utan problem. Är ca 120+cm idag, kommer växa ytterligare, endast "hemmamätt"

Van att stå på box och lösdrift.

 

Fler bilder och video kan fås vid intresse.

Underbart Gotlandsruss med potential

Mulle (som eg heter Gliring) är född på Lojsta Hed på Gotland.
Han är otroligt trygg i sig själv, stadig i psyket och lugn. Väluppfostrad och otroligt lyhörd. Han står idag på lösdrift och klarar sig fint utan täcken med sin härliga vinterpäls. Han kan gå ensam i hage utan problem. Tycker det är kul med nya saker och är lugn och trygg i nya miljöer. Van att åka transport och är lätt att lasta och står lugnt och fint i transporten. Trafiksäker. Går fint att rida ut på själv, precis som i sällskap. Han är ranglåg i hagen. Fin hovkvalitet enligt hovslagaren och går barfota. Vi har ”joggingskor” fram till honom vid uteritt då han kan ömma på steniga vägar. Han är givetvis fullvaccinerad och tänderna är noggrant kollade och i fint skick våren 2021. Helt skadefri.

Mulle är inkörd och har genomgått godkänt körprov 2019 med bra poäng. När vi köpte honom för 1 år sedan var han insutten. Vi har ridit honom mestadels i skog och mark. Sedan nov har vi en dressyrtjej som ridit ponny-SM som rider honom för att vidareutbilda honom. Han går nu stadigt och fint i form i både skritt och trav. Galoppen är precis påbörjad. Han bjuder fint fram och är mycket arbetsvillig. Han älskar att jobba! Han är lättlärd och mycket känslig för hjälperna då det har varit i fokus för oss under året. Tror att han skulle tycka om att komma ut och tävla när han kommit längre i sin utbildning, eftersom han är pigg på nya saker. Han är helt igång och rids /tränas 4-5 ggr per vecka. Tror att han skulle gilla både hoppning och dressyr då han trivs med att få tänka och jobba. Han bär upp sina ryttare superfint.

Anledningen till att vi letar efter ett nytt hem till Mulle är två saker. Dels är min dotter för mycket nybörjare för en unghäst. Mulle är lydig och har en tydlig broms, men han är också ett russ och en ”tonåring” och behöver någon som sätter lite gränser vid ridning. Den andra anledningen till att vi letar nytt hem är att han idag går på fri tillgång tillsammans med sina hagkompisar, och detta passar inte honom då han har lagt på sig nu under vintern. Han behöver mer motion än vi kan ge honom och begränsad mat. Vi kan inte ge honom varken det ena eller det andra.
Det är därför med stor sorg vi nu letar efter ett nytt hem till vår älskade Mulle.

Vi söker en hästvan familj där den / de som ska rida honom inte är nybörjare utan klarar att säga ifrån när Mulle ibland ifrågasätter. Han är supersnäll men också tonåring. Kanske att den vuxna i familjen också kan rida honom emellanåt…?
Film finns att få vid intresse. Säljes med dressyrsadel Tekla 17tum som är utprovad av sadelutprovare.
Tjejen på bilden i paddocken är 168cm lång. Min dotter som är på de andra bilderna är 146cm ca.

Skriv och berätta vad ni kan erbjuda! Önskar enbart kontakt med vuxna.
Vi finns i Västra Götaland mellan Borås och Göteborg.

EU-godkänd avelshingst

”Classe” är en USA-import med mycket trevlig stam. Pappa Little Kings Black Velvet är minst sagt legendarisk och farfar Boones Little Buckeroo är en ännu större legendar!

Mamma Lucky Four Impressive Marietta har lämnat flertalet framgångsrika hästar. Hon är efter Lucky Four Galahad som har lämnat world champion-hästar.

Classe är EU-godkänd för avel genom hingstkåring/avelsvärdering i Danmark som treåring – där han bland annat fick en nia för sin trav!

En charmig och sagolikt söt grabb. Väldigt förtjust i damer - så han är väldig ”hingstig”, men är inte svår att hantera (om man är vuxen). Han har god fertilitet och har lämnat flertalet fina avkommor.

Classe är CEM-testad UA.

För fler bilder samt videor vänligen besök: https://feelgoodminiatures.se/hastarna/lucky-four-black-velvet-classic-gold/

Godkänd russhingst för den körintresserade avlaren

Söker du en russhingst för avel och körning?
I Mässing kan du hitta det du söker:
* Godkänd vid avelsvärdering på Gotland med 88779=39 p
* Tilldelad en extra härstamningspoäng för att han företräder en hingstlinje som avelsföreningen anser värd att bevara.
*Utomordentligt väl grundutbildad i körning. Långsamt utbildad enligt den unghingstutbildningsplan som finns utarbetad. Körd för släpa, rockard och 6-hjulig timmervagn. Avlagt två mycket högt bedömda körprov inom utbildningsplanen.
* Lött och rörlig. Tilldelades 9:a i trav vid avelsvärderingen.
* Energisk och trevlig i sitt temperament. Mycket hingst i sitt sätt men väldisciplinerad och konsekvent hanterad sedan fölstadiet och vet vad som är skillnad på arbete och nöjen.
* Högintressant härstamning för avel. Fadern Ling 547:s allra sista avkomma. Modern Agneta 5593 är ett diplomsto som också lämnat hingsten Stinsen 734. Stinsen har dubbla utmärkelser på 3-årstest, hörde till de främsta hingstarna i sin årskull och rids och körs till vardags av unga kuskar och ryttare. Morfar Pelle-Russ 611 var en mycket allsidig hingst med tävlingsmeriter i dressyr och hoppning. Mormor Umbra 4094 tilldelades SUPERELIT för sina avkommor. Mormorsmor Rina 2642 var en av sin tids allra bästa ponnytravare. Sammantaget är det väl dokumenterade både exteriöra och bruksmässiga kvaliteter i Mässing
Mässing är endast till salu som hingst. Ev kan jag tänka mig att leasa ut honom på ett långtidskontrakt, men oavsett vad, så är jag ytterst noga med att han hamnar rätt.
Mässing är uppstallad hos sin fodervärd i Skaraborgs län, där han går i hingstflock med jämnåriga kamrater.