Publicerad: 
11 mar 2024

Lipizzanervalack 3 år

64 000
SEK Inkl. moms
Klicka på bilderna för att se dem i full storlek

Beskrivning

Pluto Titania är en vacker, mycket rastypisk och uttrycksfull unghäst av rasen Lipizzaner. Han har en taktmässig, fin och luftig trav och en bra galopp. Hos oss har P. Titania fått en bra, genomtänkt uppväxt i stor flock, stora hagar och all träning han behöver för att bli en bra och trygg ridhäst i framtiden. Förväntad mankhöjd 150-155cm. Modern 181 Favory Titania är Elitpremierad med ett flertal framstående avkommor, bland annat den godkända hingsten 34 Pluto Timon som avelsvärderades med hela 43 poäng exteriört. Fadern är vår hingst 35 Pluto Cosmo, en hingst av den barocka modellen, med en fantastisk ridbarhet och en mycket bra galopp som är luftig och har bra bakbensaktivitet. Cosmo är avelsgodkänd med 42 poäng exteriört och genomsnittspoäng 8 på ridprovet.

Säljes av uppfödaren, Ängvaktartorp, som är en av Sveriges största uppfödare av Lipizzaner. Vi har fött upp lipizzaner sedan slutet av 1970-talet och har idag runt 30 lipizzaner på gården varav tre avelshingstar, ett gäng avelsston och unghästar samt många fina ridhästar som också är med i vår ridverksamhet, vilket visar på ett bra temperament. Vår långa erfarenhet av rasen gör att du vet vad du får, våra hästar är väl beprövade i aveln och lämnar korrekta, fina avkommor med bra poäng på exteriör, bra temperament och fin ridbarhet. Hemma på gården har vi många syskon/släktingar till våra föl och unghästar om man är nyfiken på att se hur de kan tänkas bli som vuxna. Välkommen till oss om du vill veta mer om rasen och få en chans att se många lipizzaner vid samma tillfälle!

www.angvaktartorp.se

Mankhöjd:
154cm
Lipizzaner
Svenskfödd
Rasföreningens hemsida:
https://www.lipizzaner.se

Hästens uppgifter från Blå basen

Hästens namn:
Pluto Titania
Registreringsnummer:
06210652
Ras:
Lipizzaner
Kön:
Valack
Födelseår:
2021
E:
35 Pluto Cosmo
U:
181 Favory Titania
181
UE:
5 Favory XXIII-10
5
Profil i Blå basen:
Länk till hästprofil
Färg:
Skimmel (född svart)
Tecken:
stj
Födelseland: 
Sverige

Hästen är anmäld till evenemang

Evenemang i Blå Basen: 
Inga evenemang hittades.

Säljarens uppgifter

Namn:
Hanna Blomkvist
Epost:
hanna@angvaktartorp.se
Telefon:
0702646585
Ort:
Eskilstuna
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram