Publicerad: 
27 apr 2024

Mycket rutinerad tävlingsponny

100 000
SEK Inkl. moms
Klicka på bilderna för att se dem i full storlek

Beskrivning

Bluewater Simon eller Simon som han vanligtvis kallas är en valack f. 2012, 135 cm slutmätt FEI mankhöjd (c ponny) Fellponny från Holland. Han importerades 2019 till Sverige och har sedan dess bara körts av dottern. Simon har FEI-pass.
Han har sedan 2019 tävlat här i Sverige, Danmark och Frankrike men gick även tävlingar i Holland innan vi köpte honom. 2021 gick han som mest och blev då topp 10 på dressyren children klass på ungdoms EM, Frankrike. Han tog även lagguld samt individuellt brons i maraton children på NM 2021. Och även silver på SM i Åstorp 2021. Det finns inte mycket mer att säga om det än att han är en oerhört van tävlingshäst som gillar att komma ut på träning och tävling. Med detta sagt är han alltså mycket van att lasta, åka på alla typ av transporter/ lastbilar, vet check, stå på olika ställens osv. Han är regelbundet kontrollerad av veterinär, hovslagare och equiterapeut.
Han är en mycket kapabel ponny som gillar varierad träning med en grundplan. Han kräver en kusk med mjuk hand men behöver att kusken också är aktiv och konsekvent. Inga problem överhuvudtaget med varken publik, vattenhinder, stå själv osv. Han är även riden en hel del av oss. Hoppad p & j 80 och tycker det är kul. Ridit dressyr för tränare och det är ett mycket bra komplement till körningen för honom. Även tömkörd mycket och detta är guld för denna ponny. Men detta är en ärlig annons och då måste vi ändå säga att han är svår att hitta specifikt hoppsadel till.
Simon utvecklade mild sommareksem när han kom till Sverige och vi har alltid haft eksemtäcke (Boett) och huva på honom dygnet runt sommartid för att skydda honom. Han har gått ute dygnet runt från juni fram till september. Det trivs han bäst med.
Detta är kuskens absoluta hjärteponny och vi söker kunskap och stort hjärta av hans nya hem då det är ett stort beslut för oss. Säljes endast då kusken går över till storhäst.

Mankhöjd:
135cm
Registrerat hästdjur

Hästens uppgifter från Blå basen

Hästens namn:
Bluewater Simon
Registreringsnummer:
70121353
Ras:
Registrerat hästdjur
Kön:
Valack
Födelseår:
2012
E:
Auckside Freddie
U:
Mira
UE:
Heltondale Crown
Profil i Blå basen:
Länk till hästprofil
Färg:
Skimmel
Tecken:
Födelseland: 
Nederländerna

Hästen är anmäld till evenemang

Evenemang i Blå Basen: 
Inga evenemang hittades.

Säljarens uppgifter

Namn:
Michèle Olskims
Epost:
olskimsmichele@gmail.com
Telefon:
0709224026
Hemsida:
Ort:
Hörby
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram